Elfogytak az újszülötteknek járó védőoltások a Nagyszőlősi járásban

2016. január 21., 13:52

Nincsenek újszülötteknek való védőoltások a Nagyszőlősi járásban. Ez azt jelenti, hogy azok a gyermekek, akik ebben az évben születtek, nem kapták még meg a nekik járó oltásokat, még csak tuberkulózis ellen sem.

A Holosz Karpat hírportál információi szerint minden hiányt szenvedő település időben igényelte a hiányzó védőoltásokat, de egyelőre még semmit nem kaptak.

„A BCG (tuberkolózis elleni) védőoltást az újszülöttek még a szülészeti osztályon kell, hogy megkapják. A Nagyszőlősi járásnak egy évre 7 ezer ilyen védőoltásra lenne szüksége, s nekünk egyetlen egy sincs, s nem is tudunk sehol vásárolni” – panaszolta a hírportál dolgozóinak a járás védőoltásaiért felelős Okszana Hanuljak.

Hasonló a helyzet más védőoltásokkal is, amelyeket fél éves korukig kell beadni a gyermekeknek. Ezekkel szintén nem rendelkezik a kórház. Ezeket a védőoltásokat a szülők eddig a patikákban is meg tudták vásárolni (450-600 hrivnyáért), viszont az utóbbi időkben a gyógyszertárakban is elfogytak.

A kórházi dolgozók elmondása szerint azok a szülők, akiknek van magyar állampolgárságuk és betegbiztosításuk, a szomszédos Magyarországra viszik gyermekeiket oltásra.

(ua-reporter.com/goloskarpat.info/VV)