Az elmúlt nap mérlege: hat sebesült, hat eltűnt

2016. január 21., 16:55

A terrorellenes művelet (ATO) övezetében nyomtalanul eltűnt hat határőr – jelentette az UNIAN hírügynökség Oleh Szlobogyanra, az Állami Határőrszolgálat vezetőjének segédjére hivatkozva.

„Egyetlen határőr sincs a fegyveresek fogságában. Van hat személyünk, akik nyomtalanul eltűntnek tekinthetők” – mondta.

Az UNIAN emlékeztet, hogy a fegyveres szembenállás kezdete óta 67 határőr vesztette életét.

Ugyancsak csütörtökön délelőtt Olekszandr Motuzjanik, az elnöki adminisztrációnak a terrorellenes művelettel kapcsolatos kérdésekben illetékes szóvivője közölte, hogy az elmúlt 24 órában hat ukrán katona sebesült meg az ATO övezetében harci cselekmények során.

Az ATO sajtószolgálatának reggeli tájékoztatása szerint, melyet az Ukrajinszka Pravda idéz, az elmúlt 24 órában 29 alkalommal sértették meg a tűzszünetet a szeparatisták. A legtöbb incidens a donyecki repülőtér térségében történt. Az „oroszbarát bűnözők” gránátvetőkből és kézifegyverekből nyitottak tüzet a terrorellenes műveletben részt vevő ukrán katonákra Piszki, Opitne és Butyivka bánya közelében.

Sztarohnatyivka mellett nagykaliberű golyószóróból lőtték az Ukrán Fegyveres Erők megerősített állását.

Aknavetővel vették tűz alá az ATO-erők állásait Talakivka mellett (Mariupol térségében), Luhanszke nagyközség mellett pedig, amely Luhanszk és Donyeck megyék határán terül el, az ellenség gránátvetőkből, kézifegyverekből és lánctalpas csapatszállító járműből (BMP) nyitott tüzet az ukrán katonák állásaira.

(unian.ua/pravda.com.ua/Kárpátalja)