Pályaválasztási tanácsadó körúton vettek részt az UNE filológusai és újságírói

2015. október 16., 19:04

Több mint harminc előadótanár, docens, professzor, ezenkívül még néhány aktív diák látogatott el Beregszász és Huszt iskoláiba azzal a céllal, hogy pályaválasztási tanácsadást tartsanak a végzősöknek.

A vendégek az Ungvári Nemzeti Egyetem (UNE) Filológiai Karáról érkeztek. Ellátogattak a Beregszászi 1. Számú Gimnáziumba, a Beregszászi 5. Számú Középiskolába és a Huszti 1. Számú Gimnáziumba. Az előadótanárok röviden és érthetően mutatták be a filológiai kar minden tanszékét, információs füzeteket osztottak ki a tanulóknak. Az egyetem hírportáljának munkatársai egy kisfilmet is készítettek a végzősöknek, amely bemutatja az egyetem egyik legrégebbi a karát, a filológiát. A tanulók rengeteg kérdést tettek fel vendégeiknek – az egyetemről, a kollégiumokról, a cserediákprogramokról, a tanulás nehézségeiről.

A filológiai tanszék szakszervezeti elnökének, Halasz Alla Mihajlivnának köszönhetően a kollektíva részt vehetett egy rövid városnézésben Beregszászban, valamint ellátogatott az alsószeliscsei sajtüzembe, ahol az UNE egykori diákja tartott bemutatót a vállalatról. Az üzemben finomabbnál finomabb ökosajtokat kóstolhattak meg, melyeket már 13 éve készítenek a cégben csakis helyi tejből, svájci technológiával.

(mediacenter.uzhnu.edu.ua/VV)