Több mint 400-an jelentkeztek a tanfolyamokra

2015. október 7., 12:02

A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Felnőttképzési Intézete október 3-án újra elindította tanfolyamait. A megnyitón dr. Orosz Ildikó, a főiskola elnöke köszöntötte a megjelenteket. Az elnök asszony örömét fejezte ki az előkészítő tanfolyamok akkreditációját illetően. Ennek értelmében ugyanis  a tanfolyamot teljesítők sikeres külső független tesztelés esetén soron kívül nyernek felvételt a Rákóczi-főiskolára. „Minden nyelv egy világ. Minden más nyelv – más világ” – fogalmazott Orosz Ildikó a nyelvtanfolyamra jelentkezőkhöz szólva. Beszédében kiemelte, hogy felnőttkorban nyelvet tanulni nagyfokú bátorságra és akaraterőre vall, amihez szükség van a nyelvtanulást gátló akadályok lebontására. Ám amikor ezek lebomlanak, egy új világot fedezünk fel új ismeretekkel, gondolatokkal.

A megnyitóra több mint 400-an jöttek el, akik az eligazítást és tesztírást követően elkezdték az oktatáson való részvételt.

A beiratkozottak 170-250 órát hallgatnak végig a képzés során 2015. október 3. és 2016. május 7. között 21 oktató bevonásával. Az angol, német, ukrán és magyar nyelvtanfolyamokon a résztvevők alap- vagy középfokon sajátíthatják el az adott nyelvet. A jelentkezők közül 124-en a magyar nyelvet választották, ami azt mutatja, hogy a magyar nyelv egyre népszerűbb az ukrán lakosság körében.

ve