Köszöntötték a beregszászi pedagógusokat

2015. október 5., 09:15

A művelődési házban pénteken, október 2-án, ünnepségre került sor a közoktatási dolgozók napja alkalmából. Ennek kezdetén a résztvevők tapssal és virágcsokrokkal köszöntötték Okszana Margiticsot, az 1. sz. középiskola igazgatóját, akit a megyei Volosin-díjjal tüntettek ki. Ezt követően Pilipenko Marianna, a városi oktatási főosztály vezetője szólt kollégáihoz.

Babják Zoltán, Beregszász polgármestere is köszöntötte a pedagógusokat szakmai ünnepük alkalmából. Rámutatott, hogy nagyon egyedi, különleges Beregszász közoktatása, hiszen szorosan összefonódnak a különböző kultúrák és nyelvek. Ez pedig különleges szakmai képességeket, toleranciát, bölcsességet követel meg a pedagógusoktól. Megjegyezte azt is, hogy a város közoktatási dolgozóinak tábora több mint ezer magasan képzett pedagógust jelent. Emellett az oktatás sikerességének fontos összetevőjét jelenti az anyagi-műszaki bázis is. 2015-ben 6 millió 888 ezer hrivnyát fordítottak a városi büdzséből az iskolák és óvodák anyagi-műszaki bázisának fejlesztésére.

Ezt követően került sor a Drávai Gizella pedagógiai díj átadására, amit Fring Erzsébetnek, a 6. számú általános iskola ének-zene szakos tanárának nyújtottak át. A felnövekvő nemzedékek oktatása és nevelése terén kifejtett sokéves, lelkiismeretes munkájának, elért sikereinek elismeréseképpen a városi tanács díszoklevelével tüntette ki Jevhen Vlaszjukot, az 1. számú középiskola tanárát, Larisza Gazdagot, a Beregszászi Bethlen Gimnázium tanárnőjét, Leszja Mészárost, a Zrínyi Ilona Középiskola igazgatóhelyettesét, Nagy Zsuzsannát, a Kossuth Lajos Középiskola tanárnőjét, Anzselika Kalenszkát, az 5. sz. középiskola igazgatóhelyettesét, Gajdos Margitot, a 9. sz. általános iskola igazgatóját, Bárány Katalint, a 16. sz. óvoda vezetőjét, Marjana Ruscsakot, a 12. számú óvoda zenepedagógusát, Bejte Erikát, a 10. számú óvoda nevelőjét.

A különösen tehetséges fiatalok polgármesteri ösztöndíjat vehettek át. Ilyen elismerésben részesült: Olekszandra Faggyas (5. sz. középiskola) –a megszerzett tudás realizálása kategória; Andriana Csernis (5. sz. középiskola) –tudományos és kutatómunka kategória; Illés József (6. sz. általános iskola) –zeneművészeti, képzőművészeti és irodalmi-művészeti tevékenység kategória; Mihajlo Belej (1. sz. középiskola) –sport kategória; Pavljuk András (Kossuth Lajos Középiskola) –különleges gyermek kategória.

Az ünnepség során Beregszász fiatal művészei szórakoztatták a résztvevőket. A művelődési ház előcsarnokában kiállítás volt látható a város óvodásainak és iskolásainak munkáiból, amelyeket gyümölcsökből, termésekből és virágokból készítettek.

(facebook.com/beregszasz.com.ua/VV)