Tornagyőztes lett Lengyelországban a Kárpáti

2015. augusztus 26., 10:16 , 763. szám

A 2015–2016-os idényre készülő Ungvári Kárpáti női kézilabdacsapata – két nap alatt négy győzelmet aratva – hibátlan mérleggel végzett az élen azon a lengyelországi felkészülési tornán, amelyen a házigazdákon kívül szlovák és osztrák csapatok mellett a legnagyobb hazai riválisnak számító Halicsanka Lviv is részt vett.

A nyitómeccsen Borisz Petrovszkij együttese hatalmas csatában egyetlen góllal múlta felül a hazai MKS Olimpia Beskid csapatát. A 28-27-es győzelemből Voronova 7, a hosszú sérüléséből nemrég felépült Darina Kot 6 góllal vette ki a részét. A második találkozón az ungváriak mestere főleg a fiataloknak szavazott bizalmat a szlovák Nagymihály ellen, akik azonban meghálálva a lehetőséget, 37-32-re kerekedtek felül.

A nyitónapot követően másnap ismét két találkozó várt a Kárpátira, máris egy rangadó, az ukrán bajnoki címvédő Halicsanka Lviv elleni párharc. Az első játékrészben szinte végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, a pihenőre a lembergiek vonulhattak 14-13-as előnnyel. Fordulás után nagyobb sebességfokozatra kapcsolt a kárpátaljai együttes, és a második 30 percben nemcsak fordítani sikerült, de 29-25-re magabiztosan nyerni is. Ezen a mérkőzésen ismét Voronovát lehetett dicsérni az ungváriaknál, aki egymaga 11-szer vette be az ellenfél kapuját. Az utolsó találkozón már igazi örömkézilabda következett Borisz Petrovszkij lányai számára, akik 41-28-ra múlták felül a torna leggyengébb csapatának számító osztrák Admira Vienna gárdáját.

A tornagyőzelem így a Kárpátié lett, a 2. helyen a Halicsanka Lviv végzett.

(tamási)