A tehetség kincs! – Nyilas Misi-ösztöndíjprogram

2015. június 24., 19:58

A Magyar Református Szeretetszolgálat a 2015–2016-os tanévben újragondolva, átszervezve, kibővítve, nyílt pályázati rendszerben és független szakmai zsűriztetés segítségével elindítja a Nyilas Misi-ösztöndíjprogramját.

A Nyilas Misi-ösztöndíjprogram keretében rendszeres anyagi támogatást biztosítanak magyarországi, kárpátaljai, erdélyi, felvidéki és délvidéki oktatási intézményekben tanuló olyan kiemelkedően tehetséges magyar tanulók számára, akik szerény anyagi lehetőségekkel rendelkeznek. Pályázni az erre a célra kialakított internetes oldalon keresztül lehet majd. A pályázat feltételeiről hamarosan küldenek értesítést, és a szeretetszolgálat honlapján (www.jobbadni.hu) is lehet tájékozódni 2015. augusztus 1. után.

Pályázni magyarországi és határon túli magyar nyelvű oktatásban részt vevő, valamely hagyományos művészeti ágban, sportban vagy tudományokban kiemelkedően tehetséges, 5–12. évfolyamon tanuló, szociálisan hátrányos helyzetű diák tud. A pályázatot vagy a gyermek, vagy törvényes képviselője adhatja be ösztöndíj-támogatás elnyerése céljából.

A szeretetszolgálat célja, hogy ezzel lehetőséget teremtsen a tanulók számára, hogy tehetségüket kibontakoztassák, és céljaikat elérhessék.

A program hivatalos indulása: 2015. szeptember 15.

A pályázatok leadásának várható határideje: 2015. október 15.

(jobbadni.hu/VV)