Elfogták az ungvári plakátrongálókat

2014. október 22., 19:09

Ungváron elfogták azokat a garázdákat, akik festékkel rongáltak meg választási óriásplakátokat a megyeszékhelyen – jelentette a Karpatszkij Objektív.

A négy fiatalember három képviselőjelölt hat óriásplakátját tette tönkre az éj leple alatt a Minaji és a B. Hmelnickij utcán, valamint a Szabadság sugárúton. Valamennyien 17–25 éves diákok a Técsői járásból, akik az ungvári Kárpáti Egyetemen tanulnak.

Hármójukat a járőröző rendőrök fogták el közép-európai idő szerint hajnali öt óra tájban, negyedik társukat az ungvári rendőrség kábítószer-kereskedelem ellenes részlegének munkatársai kerítették kézre.

Az elkövetők nem tagadták törvénybe ütköző tettüket. Elmondásuk szerint így akartak hangot adni felháborodásuknak amiatt, hogy a szóban forgó személyeket jelölték a Legfelsőbb Tanácsba. A helyszínre kiszálló nyomozók rögzítették a tényállást, s lefoglalták a bűncselekmény elkövetésének eszközeit – festékeket, palackokat és zacskókat.

Az ügyben a Büntetőtörvénykönyv 296. paragrafusának 2. része (garázdaság) alapján indult eljárás, amiért akár öt évig terjedő szabadságkorlátozás vagy legfeljebb négy év szabadságvesztés szabható ki.

Az ügyben megszólalt Szerhij Saranics megyei rendőrfőnök. „Szeretném felszólítani ennek a mocskos provokációnak a megrendelőit, hogy ne tegyék tönkre fiatalok sorsát. Bűnös utasításaik nyomán bűncselekmény ejt foltot egészen fiatal emberek életrajzán, akiket önök szégyentelenül felhasználnak a politikai vetélkedésben!” – idézi a rendőrfőnök szavait a portál Diana Dorohijnak, az ungvári városi rendőrség munkatársának tájékoztatása nyomán.

(karpatskijobjektiv.com/Kárpátalja)