Ázsiai és afrikai bevándorlókat fogtak Kárpátalján

2014. szeptember 2., 07:42

A határőrök két férfit vettek őrizetbe Tiszasalamon térségében, akik saját bevallásuk szerint azért érkeztek Kárpátaljára, hogy a zöldhatáron jussanak át Magyarországra – írja a Novini Zakarpattya a Csapi Határőr-parancsnokság sajtószolgálatának tájékoztatása nyomán.

A férfiaknál nem találtak személyi okmányokat. Elmondásuk szerint Iránból származnak, s az internetes Google-térkép segítségével jelölték ki az Európába vezető utat.

Egy másik, Nyugat-Európába tartó határsértőt a Tisza határátkelőn vettek őrizetbe. Az ügyeletes okmányellenőröknek egy spanyol azonosítókártya keltette fel a gyanúját, amelynek felmutatója a menetrend szerinti autóbuszjáraton kísérelte meg elhagyni Ukrajnát. A tüzetesebb ellenőrzés kimutatta, hogy a dokumentum hamis. A határsértő bevallotta, hogy valójában nigériai állampolgár, s azért használt hamis útiokmányt, hogy Spanyolországba jusson.

A határsértők személyazonosságának ellenőrzése folyamatban van. A törvény előtti felelősségükről, illetve további sorsukról a bíróság hivatott dönteni.

(transkarpatia.net/Kárpátalja)