Több bombariadó volt a hét végén Ungváron

2014. augusztus 18., 14:50

Három bombáról is érkezett bejelentés az ungvári rendőrséghez a hét végén: egy esetben a hadkiegészítő parancsnokság, kétszer a vasútállomás volt a „célpont” – jelentette a mukachevo.net.

Szombaton közép-európai idő szerint 13.30 órakor az ungvári vasútállomásról a vasúti vonalfőnökség helyi osztályának ügyeletese értesítette a városi rendőrséget arról, hogy betelefonált egy ismeretlen személy, aki elmondta, hogy fél órán belül bomba lesz az ungvári vasútállomás területén.

Vasárnap kb. 11.20 órakor ugyancsak a vasúti vonalfőnökség osztályának ügyeletese kapott hasonló tartalmú értesítést. Az ismeretlen telefonáló ezúttal arról tájékoztatott, hogy 30 perc múlva robbanás történik a vasútállomás területén. Az ügyeletes haladéktalanul értesítette az Ungvári Városi Rendőrség operatív ügyeletesét.

Az ungvári rendőrség vezetői, nyomozói, valamint a közlekedés-rendészet munkatársai mindkét riasztás alkalmával kiszálltak a helyszínre. A vasútállomás területét lezárták a forgalom elől, az utasokat és a dolgozókat evakuálták.

Néhány órára átalakult a vasútállomás megszokott élete. Szerencsére egyik esetben sem találtak robbanásveszélyes tárgyat a szakértők.

Vasárnap néhány órával az első riasztás után az ungvári rendőrségre újabb bejelentés érkezett, ezúttal a Kárpátaljai Megyei Hadkiegészítő Parancsnokság operatív ügyeletesétől. A tisztviselő arról számolt be, hogy betelefonált egy ismeretlen személy, aki Tarasz Ivanyukként mutatkozott be, és robbanással fenyegetőzött.

A helyszínre azonnal kiszálltak a nyomozók, a városi rendőrség járőrszázadának, valamint a közlekedésrendészetnek a munkatársai. A szakértők a kinológusokkal együtt átvizsgálták az irodaépületet és a környező területet, ám sem robbanószerkezetre, sem veszélyes anyagokra nem bukkantak.

Az ungvári rendőrség nyomozást indított a téves bombariadók bejelentőinek kézre kerítése végett. Az esetről kiadott rendőrségi közlemény emlékeztet, hogy a Büntetőtörvénykönyv 259. paragrafusának értelmében a polgárokat fenyegető veszélyre vonatkozó tudatosan hamis bejelentésért öt évig terjedő szabadságkorlátozás szabható ki.

(mukachevo.net/Kárpátalja)