Ilosvai járás: felszámolja az állami adminisztrációt a tanács

2014. augusztus 15., 18:34

Az Ilosvai Járási Tanács képviselőtestülete augusztus 14-i ülésén megvonta az Ilosvai Járási Állami Adminisztrációtól a ráruházott jogköreit – jelentette a Karpatszkij Objektív.

A portál emlékeztet, hogy a hivatal és az önkormányzat közötti szembenállás még júniusban kezdődött, amikor a képviselőtestület tagjai elégedetlenségüknek adtak hangot amiatt, hogy társukat, Ivan Lednej képviselőt menesztették a dolhai (dovhei) erdőgazdaság éléről. Akkor a képviselők kétharmada szavazta meg a járási adminisztráció elnöke, a Szvoboda párti Vaszil Szvicskar elleni bizalmatlansági indítványt.

Tegnap a dolhai erdőgazdaság nagytermében kihelyezett ülést tartott a járási tanács, miután az erdőgazdaság élére Mihajlo Nitkát nevezték ki. A képviselők felháborodását az váltotta ki, hogy a kinevezést a járási adminisztráció elnöke hagyta jóvá.

A képviselők megküldték az államfői hivatalnak a járási adminisztráció vezetőjével szembeni bizalmatlansági indítványukat, egyúttal döntöttek arról, hogy A helyi önkormányzatokról Ukrajnában törvény 44. cikkelye alapján a járási tanács által a járási adminisztrációra ruházott jogköröket és meghatalmazásokat visszavonják.

Arról is határoztak, hogy augusztus 27-ig újabb ülést tartanak, amelyen végrehajtó bizottságot alakítanak. Ekkor döntenek majd a létrehozandó testület létszámáról és összetételéről, számlát nyitnak a járási tanács általános és speciális alapjai számára, illetve megszüntetik az állami adminisztráció hasonló számláit Ukrajna Államkincstári Szolgálatának ilosvai járási főosztályánál.

(karpatskijobjektiv.com/Kárpátalja)