Útlezárások Kárpátalján a mozgósítás miatt

2014. július 28., 17:59

Az anyák és feleségek az ellen tiltakoztak, hogy fiaikat és férjeiket a terrorellenes műveletek zónájába küldjék – jelentette a mukachevo.net.

A Kijev–Csap főút lezárására ma a koradélutáni órákban került sor Beregrákoson, a gyalogosátkelőnél. A helyszínen készült felvételek tanúsága szerint mintegy félszáz tiltakozó – többségükben nők és gyerekek – foglalta el a zebrát, amivel lehetetlenné tették a járművek áthaladását. A munkácsi portál szerint az úton azonnal feltorlódtak az autók mindkét irányban, a gépkocsisorok percek alatt több kilométer hosszúra nőttek. A helyszínen rövidesen megjelentek a mentők és a rendőrség.

A Dzerkalo Zakarpattya arról számolt be, hogy a huszti járási Szeklence (Szokirnica) közelében is lezárták az országutat a mozgósítás ellen tiltakozók. A portál szerint a helyszínről érkező jelentések hosszú sorokban várakozó autókról, valamint dulakodásokról szólnak. A Novini Zakarpattya úgy tudja, a Huszti járásban nemcsak a Munkács–Rogatin autóutat zárták le a tiltakozók, áll a forgalom Mihálkánál (Krajnikovo) is.

(mukachevo.net/dzerkalo-zakarpattya.com/transkarpatia.net/Kárpátalja)