Egy bíró lemondását követelik

2014. július 19., 16:27

A közvélemény „aktív reagálását” helyezte kilátásba az ungvári Jevromajdan, amennyiben Viktor Amarovics bíró július 22-ig nem kérvényezi a felmentését – jelentette a Novini Zakarpattya, mely ismertette a Társadalmi Konventnek az állítólag a bíró által „kiprovokált” halálos kimenetelű baleset kapcsán közzétett nyilatkozatát.

A nyilatkozat emlékeztet, hogy a baleset július 9-én történt a Kijev–Csap autóúton, Szerednyétől nem messze. A Mitsubishi Pajero típusú személygépkocsi a folytonos elválasztó vonalon át a szembejövő forgalom sávjába hajtott, ahol összeütközött egy VAZ 2107-es típusú autóval, amelynek a volánja mögött ülő 33 éves férfi – egy kétéves gyermek édesapja – a helyszínen életét vesztette. A nyilatkozat szerint a Mitsubishi volánja mögött Viktor Amarovics, a Perecsenyi Járási Bíróság elnöke ült, mint kiderült, ittas állapotban.

„Úgy véljük, hogy annak az embernek, aki ittasan ült volán mögé, és balesetet okozott, melyben egy ember életét veszítette, nincs erkölcsi joga ítélkezni. Amarovics V. P. bűnösségének fokát az illetékes szervek feladata megállapítani tisztességes és elfogulatlan vizsgálat keretében. Azonban nyilvánvaló, hogy Amarovics úr már semmilyen körülmények között nem lehet bíró” – áll egyebek mellett a dokumentumban, melynek megfogalmazói azt követelik az érintettől, hogy önként mondjon le hivataláról.

A Novini Zakarpattya emlékeztet, hogy Amarovics érintettségét a balesetben a Kárpátaljai Megyei Ügyészség is megerősítette, mely szintén vizsgálódik a nagy visszhangot kiváltott ügyben.

(transkarpatia.net/Kárpátalja)