Megkezdődött a sátánisták büntetőpere

2014. június 14., 08:32

A Técsői Járásközi Bíróságon pénteken kezdetét vette a rahói sátánista gyilkosságként elhíresült emberölési büntetőügy elsőfokú tárgyalása.

A tárgyalás a vádirat ismertetésével kezdődött, melyet követően a rituális gyilkosság elkövetésével vádolt fiatalok visszavonták az előzetes nyomozás során tett beismerő vallomásukat, amelyben szinte élvezettel ecsetelték a történteket. A vádlottak és ügyvédeik indítványt nyújtottak be a vádhatóság által megállapított bűncselekmény átminősítéséről.

A Tyachiv hírportál beszámolója szerint azt szeretnék elérni, hogy a rituális indíttatásból, különös kegyetlenségből elkövetett gyilkosság helyett a bíróság „egyszerű” emberölésként kezelje az esetet, miáltal a kiszabható büntetés jóval enyhébb lenne. Az áldozat édesanyja azonban ragaszkodik ahhoz, hogy a fiának gyilkosait a legszigorúbb módon ítéljék el, amellett egymillió hrivnya összegű erkölcsi kártérítést is követel.

A múlt év októberében különös kegyetlenséggel gyilkoltak meg társai egy 18 éves fiatalembert Rahón. A gyilkosság elkövetésével gyanúsított 18 és 19 éves fiatalok az elfogásukat követően beismerték, hogy különböző okkult kiadványokból merített rituálék szerint kínozták, fojtogatták, majd gyilkolták meg a helyszínre csalt egykori barátjukat. Az elkövetők az egyik internetes társasági portálon nyíltan hirdették eszméiket. Egy általuk közzétett videót is találtak a nyomozók, amelyen néhány éve – mintegy gyakorlásképpen – hosszasan kínoztak és elevenen megnyúztak egy macskát.

A rahói sátánista gyilkosság ügyének tárgyalása kedden folytatódik a Técsői Járásközi Bíróságon.

Palkó István