Ungvárra látogatott a Kis Hableány

2013. augusztus 26., 10:31

A kicsik kedvencévé vált mesefilm főhőse, a bájos Arielle a 44. Debreceni Virágkarnevál 6. számú kocsiján érkezett a kárpátaljai megyeszékhelyre, ahol péntek délután debütált.

A Ringat a víz fantázianevű alkotást az ungvári gyerekek és felnőttek a gyalogos híd jobb parti hídfőjénél, a Színház-téren csodálhatták meg. Az Andersen-mese virágba álmodott sellőjét legjobb barátai – Ursula, Sebastian, Ficánka és Hablaty – is elkísérték az ukrán függetlenség napjára. A kompozíció az ismertető szerint nyolc méter hosszú, szélessége három és fél, magassága pedig négy méter.

A tér színpadán a kocsiban gyönyörködő ungvári sokadalom előtt színes műsorral rukkolt elő a Debreceni Népi Együttes, illetve a Kárpátaljai Érdemes Népi Énekkar. A Debreceni Virágkarnevál ízelítőjének ungvári bemutatkozása a hajdúsági város kezdeményezésére, és Magyarország Ungvári Főkonzulátusának közreműködésével jöhetett létre. A Sodexo étkeztetési vállalat debreceni területi igazgatósága által szponzorált virágkocsi vasárnap estig volt a kárpátaljai megyeszékhely vendége.

Palkó István