Bajnoki meccsekkel búcsúztatja az évet a Kárpáti

Kézilabda

2012. december 21., 01:00 , 623. szám

A hét végén és a két ünnep között is bajnoki mérkőzésekkel búcsúztatja a 2012-es évet az Ungvári Kárpáti női kézilabda-csapata.

A bajnoki címvédő és a most folyó pontvadászatban is eddig hibátlan ungváriak december 21-én és 22-én a Szparta Krivij Rih ellen meccselnek a kárpátaljai megyeszékhelyen lévő Junyiszty sportcsarnokban. Egy héttel később, december 28-án és 29-én, még ennél is nehezebb feladat vár az ungváriakra, hiszen az idei bajnoksághoz nagy reményeket fűző Halicsanka Lviv otthonában kell bizonyítani az elsőség jogosságát.

A bajnoki tabellát jelenleg a Kárpáti vezeti 8 mérkőzésen szerzett 16 pontjával a 15 pontos Halicsanka előtt (igaz, a lembergiek már 10 találkozón vannak túl).

A napokban telefonon sikerült elérni Borisz Petrovszkijt, az ungváriak trénerét, aki a honi bajnoki esélyek mellett a vasárnap Szerbiában befejeződött Európa-bajnokság tapasztalatairól is beszélt.

,,Ami az ukrán válogatott szereplését illeti, az látszott, hogy a csoportbeli ellenfelekkel ugyan végig egyenrangú ellenfélként küzdött a csapat, de a véghajrában rendre alulmaradtunk. Ez a mostani, fiatal együttes még nem volt eléggé tapasztalt, hiányzott néhány meghatározó egyéniség, akik a nehéz pillanatokban rutinból irányították volna a lányokat. A csoportbeli ellenfelek közül Szerbia elődöntős volt, Norvégia pedig hajszállal maradt le az újabb aranyéremről, ami azt bizonyítja, hogy az ukránoknak nehéz kvartettben sikerült viszonylag jól helyt állni. A norvégok és szerbek mellett nagyon tetszett az Eb-győztes Montenegró és a bronzérmes magyarok játéka.”

Az ungvári szakvezető beszélt az egyetlen ungvári Eb-résztvevő, Natalja Turkalo játékáról is:

„Úgy gondolom, hogy csapatkapitányunk jól helytállt a válogatottban, hiszen Csehország ellen, amikor 4 gólt is szerzett, az ukránok legjobbjává választották, de a szerbek és a norvégok ellen is fontos feladatokat látott el. Remélem, jó formáját hozza a hétvégi bajnoki találkozókon is” – mondta Borisz Petrovszkij.

Az Ungvári Kárpáti egyébként Szlovákiában hangolt a bajnoki találkozókra. A szlovákiai Nagymihályban a helyi Iuventa felkészülési mérkőzésen 30-27-re és 30-25-re győzte le a kárpátaljai együttest.

(tamási)