Folytatódnak a regionális közgyűlések

KMPSZ

2008. december 5., 09:00 , 412. szám

Mint arról lapunkban már hírt adtunk, a hatékonyabb munka érdekében a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség a bejegyzett új alapszabály értelmében változásokat eszközöl a szervezet szerkezeti felépítésében. Ennek megfelelően a Pedagógusszövetség 2008. november 29-én a Csapi Széchenyi István Középiskolában tartotta meg az ungvári járási közgyűlést. A közgyűlésre a nyilvántartott 397 KMPSZ-tag 81 küldöttet delegált, akik közül 69-en jelentek meg.

Orosz Ildikó elnöki tájékoztatójában vázolta a kárpátaljai magyar oktatás helyzetét, felhívta a pedagógusok figyelmét arra, hogy az új kihívásokra közösen kell megtalálnunk a megfelelő választ.

A közgyűlésen megválasztották a regionális szervezet elnökét és tisztségviselőit. A titkos szavazás eredménye alapján a KMPSZ Ungvári Regionális Szervezetének elnöke ifj. Kántor József, a Nagydobronyi Középiskola igazgatója lett, alelnöke Kulin Judit, titkára Györke Róbert. A háromtagú ellenőrző bizottság elnökéül Béres Katalint választották. Ugyancsak megválasztásra került a régiót a megyei elnökségben képviselő 5 küldött.

bk