Döntött a zsűri

Kovács Vilmos Emléknapok

2007. november 23., 09:00 , 358. szám

November 13-15. között a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Magyar Tanszéki Csoportja és a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség szervezésében került megrendezésre a Kovács Vilmos Emléknapok rendezvénysorozata, melynek utolsó programja a főiskola szépirodalmi pályázatának eredményhirdetése volt.

A versenyt két kategóriában - líra és próza - hirdették meg, melyre ez alkalommal összesen 14 pályázó 27 pályamunkája érkezett be.

A neves szakértőkből álló zsűri - Vári Fábián László József Attila-díjas író, zsűrielnök, Penckófer János költő, főiskolai előadó, Kész Margit néprajzkutató, Beregszászi Anikó és Brenzovics Marianna főiskolai előadók - döntése alapján végül a következő eredmények születtek: Líra kategória: 1. Molnár Krisztina, 2. Balázs Tünde, 3. Gazdag Vilmos; Próza kategória: 1 Kurtyák Csilla, 2. Molnár Ferenc, 3. Lengyel Vanda. Érdekes, hogy bár ilyen kategóriát nem hirdettek meg, de érkezett egy műfordítás is, így ezt - Kurtyák Csilla alkotását - a zsűri különdíjjal jutalmazta. A legjobb alkotásokat ezenkívül publikálják az Együtt c. irodalmi folyóiratban.

A rendezvény lebonyolítását a Magyar Köztársaság Oktatási és Kulturális Minisztériuma, illetve a Szülőföld Alap támogatta.

-halász-