Bűnügyi krónika

2007. június 15., 10:00 , 335. szám

Még keresik a bankrablókat

Újabb részleteket közölt a rendőrség a Brokbizneszbank ungvári Szabadság sugárúti fiókja ellen múlt héten elkövetett fegyveres támadásról. A nyomozók a helyszíni szemle eredményeire alapozva most már szinte bizonyosnak tartják, hogy a megyében példa nélkül álló fegyveres támadást nem helyi illetőségű bűnözők hajtották végre. Erre utalhat többek között, hogy tettük elkövetésekor a bűnözők sem álarcot, sem kesztyűt nem viseltek. A nyomozás jelenlegi szakaszában a tények arra vallanak, hogy a bankrablást, amelyben a bankfiók két alkalmazottja is megsérült, ugyanazok a személyek hajthatták végre, akik korábban meggyilkoltak már egy taxisofőrt és egy vállalkozó házaspárt is a megyeszékhelyen. Tekintve, hogy nem helyi bűnözőkről van szó, felkutatásukba bevonják más ukrajnai megyék rendőrségét is. Értesülésünk szerint a sérült pénzintézeti alkalmazottak egyike derceni születésű. (Kárpátalja/mukachevo.net)

Hamis hitelkártyák

Tizenhárom hamis hitelkártyát állítottak ki a Privatbank egyik helyi fiókintézetének alkalmazottai hivatali helyzetükkel visszaélve, harmadik személyek aláírásának meghamisításával, az ügyfelek tudta nélkül az elmúlt esztendő végén és 2007 januárjában. A kártyák hitelkerete összesen 67,5 ezer hrivnya volt. Az elkövetők később munkácsi bankautomatákon keresztül használták a hitelkártyákat. Az eset kapcsán a megyei ügyészség bűnügyi eljárást indított. (zik.com.ua/Kárpátalja)

Kötélpálya a cigarettának

A határőrök 9 ládányi, összesen 3500 doboz cigarettára bukkantak az Ung partján, nem messze az ukrán-szlovák határtól. E helyszíntől nem messze fedezték fel a katonák azt a drótkötélpályát, amelyet a folyó fölött építettek ki a csempészek, vélhetően a csempészáru zökkenőmentes átjuttatására a víziakadályon.

Egy másik csempészszállítmányra Terebesfehérpatak (Gyilove) közelében bukkantak. A határ őrei ezúttal 16 zsákban 7560 csomag cigarettát fedeztek fel egy, a határtól 4 kilométerre fekvő kőfejtőben. (Kárpátalja/zik.com.ua)