"Törj egy darabot a rászorulóknak"

Jótékonysági koncert Dercenben

2005. december 23., 09:00 , 258. szám

A derceni kultúrházban a helyi községi tanács, a középiskola és a református egyházközség szervezésében december 18-án ismét megrendezésre került az az immár hagyományosnak számító jótékonysági műsor, melynek célja, hogy az itt befolyt adományokból a falu szegényebb sorsú családjain segítsenek.

Az összegyűltekhez Biró Ede, Dercen polgármestere szólt elsőként, megköszönve a jelenlévőknek a rendezvényen való részvételt. Hangsúlyozta, hogy amikor valaki segítséget nyújt a rászorulóknak, az egyik legfontosabb jézusi tanítást követi. Zsukovszky Miklós helyi református lelkész a szeretet fontosságára hívta fel a jelenlévők figyelmét egy Pál apostolnak a Korinthusbeliekhez írt 1. levele 13. fejezetéből származó igével: "Most azért megmarad a hit, remény, szeretet, e három; ezek között pedig legnagyobb a szeretet." Majd arra kért mindenkit, ne csak ilyen alkalmakkor, hanem mindenkor vegyük észre a rászorulókat, végezetül pedig Isten áldását kérte az összegyűlt adományra és bölcsességet azoknak, akik majd szétosztják azt.

Ezt követően kezdetét vette a kulturális program. A helyi művészeti iskola növendékei keringőt, drávaközi táncot és verseket adtak elő, majd ismertették a karácsony, a fenyőfaállítás és az ajándékozás történetét. A jelenlévők ezután betlehemes játékot láthattak, majd a Derceni Gyöngyös Bokréta népi együttes lépett a színpadra kalotaszegi tánccal és szatmári csárdással.

-halász-