Belehalt az influenzába egy kilencéves kislány

2018. december 14., 19:30

Harkivban meghalt egy kilencéves kislány, aki november vége óta influenzás volt – jelentette az Interfax – Ukrajina nyomán az Ukrajinszka Pravda Mihajlo Csernyákra, a Harkiv Megyei Állami Adminisztráció helyettes vezetőjére hivatkozva.

„Törvényszéki orvosi vizsgálatokat végeztek. Látjuk, hogy valóban az influenzavírusnak arról a törzséről van szó, amelyről beszéltem: kimutatták az A (H3N2) influenzát” – közölte Csernyák.

Tájékoztatása szerint a kislányt a városi klinika gyerekorvosa vizsgálta meg. A gyermeket otthon gyógykezelték, de december 1-jén hirtelen romlott a kislány állapota.

Kihívták hozzá a mentőt, amely Csernyák állítása szerint 10 perc alatt ért a helyszínre, s az 1. Számú Megyei Klinikai Kórházba szállította a gyermeket.

„A gyermek akkor már sajnos a klinikai halál állapotában volt, ezért a foganatosított intézkedések nem segítettek” – tette hozzá.

Csernyák megígérte, hogy kivizsgálják a gyermeket kezelő orvos eljárását.

A portál emlékeztet, hogy 2018. december 13-án az influenzás és akut légúti vírusfertőzéses megbetegedések száma meghaladta a járványküszöböt. Tavaly heten haltak meg az országban influenzában. Egyikük sem volt beoltva a vírus ellen.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)