Nem szerepel a jövő évi költségvetésben a munkácsi repülőtér felújítása

2018. december 13., 12:17

Eközben a „kilátástalan” ungvári repteret még idén beindítanák – írja a Zakarpattya Online.

Volodimir Omeljan infrastrukturális miniszter az Ukrajinszki Novininak nyilatkozva megerősítette: a Kijev és Kárpátalja közötti teljes értékű légi közlekedés működéséhez elengedhetetlen a munkácsi repülőtér felújítása.

„Reméljük, hogy idén újraindítjuk a légi közlekedést Kijev és Ungvár között. Ez átmeneti változat, problémát jelent, hogy az ungvári repülőtér egyfelől a város, másfelől a határ közé szorult. Ott nagyon rövid a felszállópálya, amely csak kisebb repülőket fogadhat. A teljes értékű munkához fel kell újítani a munkácsi repteret, vagy más helyen kell építkezni. Még tart a vita” – közölte a tárcavezető.

Omeljan elmondta, az Infrastrukturális Minisztérium azt remélte, hogy a 2019-es állami költségvetésben elkülönítik a munkácsi repülőtér felújításához szükséges összeget, azonban a Legfelső Tanács képviselői nem támogatták ezt a kezdeményezést.

A miniszter hozzátette, hogy a Munkács repülőtér felújításához helyre kell állítani a 2,5 km-es felszállópályát (ennek költsége 2-3 milliárd hrivnya, s meg kell építeni a terminált (15–20 millió euró).

(zakarpattya.net.ua/Kárpátalja)