Gazdatársainkhoz!

2018. július 26., 11:05 , 914. szám

Az idén is útjára indítottuk a Magyarok Kenyere adománygyűjtő akciónkat, amely az elmúlt években minden várakozást felülmúlóan sikeres volt. A program lebonyolításában kiemelkedő szerepet vállaltak a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) alapszervezetei és a történelmi egyházak. A kárpátaljai gazdatársadalom, cégek, szervezetek a tavalyi évben 84 tonna adománnyal támogatták a kedvezményezett líceumokat, gimnáziumokat, gyermekotthonokat és karitatív szervezeteket.

Ez a mennyiség többszörösen haladta meg a más elszakított nemzetrészek által gyűjtött búza mennyiségét.

Az idén is változatlan a célunk: nemcsak a mennyiség növelése fontos, hanem az is, hogy minél több gazda járuljon hozzá, akár csak jelképes mennyiséggel is a gyűjtéshez. Továbbá az is, hogy minden magyarlakta településről kerüljön a Magyarok Kenyerébe az éltető szemből.

Azt javasoljuk, hogy az összegyűjtött kenyérgabona az eddigi jól bevált gyakorlat szerint településenként a parókiákra avagy a településen működő KMKSZ-alapszervezeteken keresztül a legközelebbi (vagy a legszimpatikusabb) gyűjtőpontra kerüljön. Azt kérnénk, hogy a július 18-án elindult gyűjtés augusztus 3-ig tartson, a búzaösszeöntő ünnepség előtt záruljon le.

A gyűjtőpontok helyszínei a tavalyiak (református líceumok, a Kárpátaljai Református Egyház Diakóniai Központja, a Nagydobronyi Irgalmas Samaritánus Református Gyermekotthon, a munkácsi Szent Márton Karitász, a Munkácsi Szent István Líceum, a Karácsfalvai Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceum).

Az idén az a megtiszteltetés ért minket, hogy az össznemzeti búzaösszeöntő ünnepség Kárpátalján, Mezőgecsében kerül megrendezésre 2018. augusztus 4-én (szombaton).

Kérjük, búzaadományával tevékenyen járuljon hozzá a Magyarok Kenyere mozgalom sikeréhez.

Pro Agricultura Carpatika Alapítvány