Újraindult a Genius tehetségpontok munkája

2015. október 7., 09:16 , 769. szám

A Rákóczi-főiskola bázisán működő „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány 2011 óta foglalkozik tehetséggondozással. A programban a kárpátaljai magyar általános és középiskolák tanulói vehetnek részt. A tehetséggondozó foglalkozások, majd versenyek minden tanév elejétől a végéig zajlanak. A program nyolc körzetben nyolc tehetségponttal működik Kárpátalja egész magyarlakta vidékét lefedve. Ezeken a pontokon az idei első foglalkozáson összesen közel 1300 gyerek vett részt:  Ungváron  – 119, Nagydobronyban – 207, Bátyúban – 120, Munkácson – 100, Tiszaújlakon – 230, Aknaszlatinán – 128, Beregszászban – 279, Mezőváriban – 122.

A Tehetségpontok központi megnyitója október 3-án volt a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán. Az ifjú géniuszokat dr. Orosz Ildikó, a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség és a főiskola elnöke köszöntötte. Ezt követően Snicer-Pobránszky Gabriella, a Beregszászi Tehetségpont koordinátora szólt a jelenlévőkhöz. Az ünnepélyes megnyitó és tájékoztató után megkezdődtek a foglalkozások minden korosztály és tantárgyi csoport számára.

A tehetséggondozó foglalkozások szombatonként november 21-ig tartanak, majd a munka tovább folytatódik a tavaszi szemeszterben tantárgyi vetélkedők formájában. A tehetségpontokban egységes tanítás zajlik, amit a GENIUS által működtetett Kárpátaljai Tehetségsegítő Tanács dolgoz ki a programokat megelőzően. A tehetséggondozás a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósul meg.

ve