Nagymuzsalyiak kirándulása

Olvasói levél

2015. október 7., 09:04 , 769. szám

2015. szeptember 19-én Nagymuzsaly lakosai és iskolásai egy egynapos kiránduláson vehettek részt, összesen 108 személy.

Az indulás reggel 7 órakor volt. Az első állomás a munkácsi vár volt. Itt Jakab Erika tanárnő elmondta a vár rövid történetét, melyet nagy érdeklődéssel fogadtak a kirándulók. Ezután körülnéztünk a várban: felkerestük a Turul-szobrot, a bástyákat, a kínzókamrát, illetve a várudvarban néhány fényképet készítettünk.

A következő megálló a Schönborn-kastélynál volt. Itt is meghallgattuk a kastély történetét szintén Jakab Erika előadásában. Ezután felkerestük a Szépség forrását, melyet kipróbáltak az idősek és a fiatalok is egyaránt. A szolyvai emlékműnél volt a következő állomás. Itt elénekeltük nemzeti imádságunkat, és Jakab Dániel előadásában meghallgattunk egy gyönyörű verset.

Kirándulásunk végső úti célja a Vereckei-hágó volt. Itt szintén előadott Jakab Dániel egy verset egy kárpátaljai magyar költő tollából. Sokan voltak a kirándulók között, akik most jártak először a Vereckei- hágón. Nagyon hálásak voltak ezért a lehetőségért.

Ezúton szeretnénk a nagymuzsalyi lakosok, illetve iskolások nevében köszönetet mondani Jakab Erikának, hogy lehetővé tette ezt az eseménydús és tanulságos kirándulást.

Ezenkívül 2015 augusztusában a nagymuzsalyi iskolások részt vettek a Zánkán és Gödöllőn megrendezett táborokban, melyekben egy-egy felejthetetlen hetet töltöttek el. A gyerekek szülei ezúton köszönik Jakab Erikának, hogy a diákok elutazhattak ezekbe a táborokba, ahonnan a gyerekek felejthetetlen élményekkel jöttek haza. A kísérő tanároknak is köszönet a felügyeletért, név szerint: Salánki Erzsébetnek, Iváncsik Irénnek és Pávlovics Juditnak.

A szülők nevében: Almási Ilona