Bocskor Andrea sajtóközleménye

Ukrajnának nyújtott kölcsön: bizalom és segítség

2015. március 28., 13:58 , 743. szám

Bocskor Andrea kárpátaljai fideszes EP-képviselő szerint az EU által Ukrajnának nyújtott 1,8 milliárdos gyorssegély nélkülözhetetlen segítség és egyben fontos gesztus Ukrajna felé. Azonban az ukrán kormánynak a szükséges reformokat is meg kell valósítania.

„Ukrajna elhúzódó gazdasági és szerkezeti problémái miatt véleményem szerint megalapozott kérelmet nyújtott be a Bizottsághoz 1,8 milliárd euró makroszintű pénzügyi támogatásra” – mondta Bocskor Andrea.

A kelet-ukrajnai területeken zajló háború, a kereskedelmi korlátozások Oroszország részéről, valamint a földgázvita felerősödése áremelkedést, teljesíthetetlen adóterheket és közüzemi árakat jelentenek az amúgy is gyenge lábakon álló ukrán gazdaságnak.

„Szavazatommal támogattam a javaslat elfogadását, mert így kifejezhetjük szolidaritásunkat egy olyan ország és nép iránt, mely háborús helyzetbe került az EU felé való közeledése miatt. Most az ukrán kormányon a sor, hogy a 15 évre szóló kölcsönt bölcsen használja fel, illetve végrehajtsa a kölcsönért cserébe ígért reformokat” – hívta fel a figyelmet a néppárti képviselő.

Az országnak nyújtott makrotámogatás hatása remélhetően az egész országban érezhető lesz, így a kárpátaljai magyarság életkörülményein is javítani fog – áll a lapunkhoz is eljuttatott közleményben.

(MTI/Kárpátalja)