Wekerle Sándor-díjat kapott a KMVSZ

2015. január 28., 15:42 , 733. szám

2015. január 23-án Székesfehérváron, a Fejér Megyei Kormányhivatal Dísztermében került sor a IV. Kárpát-medencei Gazdasági Fórumra, amelyen a vidékünket idén is a Kárpátaljai Magyar Vállalkozók Szövetsége (KMVSZ) képviselte.

Az eseményen dr. Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke, a rendezvény fővédnöke tartott előadást, amelyben a Wekerle-tervre utalva kiemelte: „Van magyar modell, és sikeresen működik.” A terv, amelynek névadója Wekerle Sándor egykori pénzügyminiszter, nem más, mint A magyar gazdaság Kárpát-medencei léptékű növekedési stratégiája. Célja a Kárpát-medencei vállalkozások pozícióinak erősítése. Az MNB elnöke kiemelte: Magyarországnak a sikeres válságkezelés, gazdasági stabilizáció és növekedési fordulat után van lehetősége a Kárpát-medencei egységes gazdasági tér megteremtésére.
A Szlovákiai, a Magyar, a Romániai és a Vajdasági Magyar Közgazdász Társaságot, a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösséget és a KMVSZ-t a terv társadalmasításában vállalt szerepükért Wekerle Sándor Kárpát-medencei Gazdasági Díjjal tüntették ki. A kárpátaljai szervezet nevében Virág László elnök vette át a díjat, amelyet az MNB képviseletében jelen lévő Hidvéghi Balázs, Wekerle Sándor unokája, dr. Patay Géza és a díj alapítója, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Radetzky Jenő adott át.

er