Két első osztály nyílt a Nagyszőlősi 3. Számú Perényi Zsigmond Középiskolában

2014. szeptember 4., 07:30 , 712. szám

Az utóbbi időben Kárpátalja nem egy magyar vagy részben magyar tannyelvű iskolájában komoly gondot jelentett, hogy csökkent a magyar első osztályba beíratott gyermekek száma. Igen örvendetes tény viszont, hogy az idén két magyar első osztály nyílt a negyedrészben magyarlakta ugocsai város, Nagyszőlős középfokú anyanyelvű tanintézetében, a Perényi Zsigmond Középiskolában.

A tanévnyitó ünnepségen elsőként Jacura Ágnes iskolaigazgató köszöntötte az egybegyűlteket, köztük Milován Sándort, a KMKSZ tiszteletbeli elnökét, a Kárpátaljai Megyei Tanács képviselőjét, Kudron Zoltánt, a KMKSZ Nagyszőlősi Alapszervezetének elnökét, a Nagyszőlősi Városi Tanács képviselőjét, Magyar Gergely atyát, a helyi római katolikus plébánost, valamint Molnár Lóránt tiszteletest, a helybeli református lelkészt. Kitért rá, hogy véget ért a nyári vakáció, ismét kezdetét veszi egy új tanév, s külön kihangsúlyozta, hogy rég volt ennyi elsős – harmincnyolc gyermek –, aminek köszönhetően két első osztály nyílt a tanintézetben.

Kudron Zoltán üdvözölte a tanári kart és a diákokat, köszönetét fejezte ki annak a csaknem negyven családnak, melyek úgy döntöttek, hogy a városi magyar középiskola első osztályába íratják be iskolakorba lépett gyermeküket. Majd átnyújtotta az elsősöknek a KMKSZ és a KMPSZ ajándékait. Magyar Gergely atya és Molnár Lóránt tiszteletes pedig áldásukat adták a most induló tanévre.

L.M.