Az újonc is megfricskázta a Hoverlát

Labdarúgás

2014. szeptember 4., 07:30 , 712. szám

Az 5. forduló után még mindig nyeretlen az ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban az Ungvári Hoverla, pedig ezen a játéknapon az újonc Olimpik Donyeck látogatott el a kárpátaljai megyeszékhelyre.

Ez tűnt annak a találkozónak, amelyen mindenképpen a három pont megszerzése lehetett a legfőbb feladata Vjacseszlav Groznij csapatának, bár figyelmeztető lehetett az a tény, hogy a donyecki alakulat nem sokkal korábban a Dinamo Kijev vendégeként is döntetlent tudott kiharcolni. A vendégek Grisko találatával már a 13. percben megszerezték a vezetést, ami a későbbiek során el is döntötte a találkozó sorsát. Hiába próbálkozott elöl az élvonalbeli szinten is minden csapat számára jól hangzó Fescsuk–Kuznyecov–Sackih csatársor, egy Fescsuk kapufán kívül más említésre méltót nem ért el a halovány középpályás támogatás által próbálkozó hazai alakulat. Sőt, ha a második játékrészben Dorosenko jobban céloz, akkor még biztosabb is lehetett volna a vendégsiker.

A Hoverlán kívül a többi otthon játszó csapatnak sem volt igazán jó napja a fordulóban, amit az is jelez, hogy a lembergi albérletben nyertes Sahtar mellett csak a Dinamo Kijev tudott győzni hazai környezetben. Egészen elképesztő végjáték zajlott Lembergben, ahol a Kárpáti egészen a 90. percig győzelemre állt a Metalurg Zaporizzsja ellen. A ráadáspercekben azonban a vendégek két kontrából fordítani tudtak, így ők örülhettek a 3 pontnak.

Eredmények: Ungvári Hoverla–Olimpik Donyeck 0-1, Sahtar Donyeck–Illicsivec Mariupol 3-0, Dinamo Kijev–Csornomorec Odessza 2-0, Kárpáti Lviv–Metalurg Zaporizzsja 1-2, Zorja Luhanszk–Voliny Luck 1-2, Metalurg Donyeck–Metaliszt Harkiv 1-1, Dnyipro–Vorszkla Poltava 1-1.

A bajnokságban egyedüliként hibátlan 15 pontos Sahtar vezeti a tabellát az egyformán veretlen, 13-13 pontos Dnyipro és Dinamo előtt. Az Ungvári Hoverlának továbbra is 2 pontja van, amivel csak az ugyancsak nyeretlen 1 pontos Illicsivecet előzi meg a tabellán.

A bajnokságba beiktatott két hetes szünet után a következő, 6. fordulót szeptember 13-án rendezik, az ungváriak éppen a sereghajtó Mariupol otthonába látogatnak.

(tamási)