A Hoverla készül az új idényre

Labdarúgás

2014. június 26., 06:05 , 702. szám

Az országban kialakult meglehetősen kusza és bizonytalan helyzet miatt még mindig bizonytalan az ukrán labdarúgó Premier Liga 2014–2015-ös idényének rajtja, illetve a részt vevő csapatok száma.

A Liga versenybizottsága előzetesen úgy határozott, hogy július 22-én a Lviv arénában rendeznék meg a Szuperkupa-döntőt a kupagyőztes Dinamo Kijev, illetve a bajnok Sahtar Donyeck között. A lembergi helyszínbe előzetesen mindkét csapat beleegyezett.

A bajnoki rajtot július 26-ra tűzte ki a bizottság. Persze, még most sem tudni teljes biztossággal, hogy végül hány csapatos lesz az élvonal mezőnye, illetve, hogy mi lesz a korábbi Krím félszigeti együttesekkel, a Szevasztopollal, illetve az amúgy kiesett Tavrija Szimferopollal. A keleti régiókban dúló harcok miatt kérdéses a Sahtar Donyeck, illetve a Zorja Luhanszk részvétele is.

A bajnokságot végül 12. helyen záró Ungvári Hoverla az együttes háza tájáról kiszivárgó hírek szerint készül az új idényre. Az együttest irányító Vjacseszlav Groznij vasárnap azt nyilatkozta, hogy nincs szándékában távozni Ungvárról, de végleges döntést csak azután hoz, miután egyeztetett a klubot finanszírozó Nesztor Sufriccsal.

(tamási)