Tizenhárom kérdés napirenden

Ülésezett a Beregszászi Járási Tanács

2003. október 24., 02:00 , 145. szám

Október 14-én került sor a IV. összehívású Beregszászi Járási Tanács soros ülésszakára, melynek napirendjén 13 kérdés megvitatása szerepelt. Erdélyi Károly elnök tájékoztatta a képviselőket, hogy az elhunyt Babják Béla helyére kiírt időközi választásokon a 30. sz. többmandátumos jánosi választókerületben Erdődi Andrásnak szavaztak bizalmat a választók.

A képviselők többek között meghallgatták Lengyel Lászlónak, a járási oktatási főosztály vezetőjének beszámolóját a közoktatási intézményeknek az őszi-téli időszakra való felkészüléséről. Mint elmondta, a tüzelővel történő ellátás terén tapasztalhatók hiányosságok.

A járási tanács a továbbiakban jóváhagyta a Kígyósi Községi Tanács 1200 hektáros területének kialakítására vonatkozó projektet, s döntést hozott a Nagyberegi, illetve a Kígyósi Községi Tanács közötti határ kijelöléséről.

Vass Ottónak, a tanács KMKSZ-frakciója tagjának kérdésére, miszerint, ha a megyei tanács több ezer hrivnyát utalt ki a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház rekonstrukciójára, miért nem utal ki bizonyos összeget erre a célra a járási tanács is, Bihari András, a járási állami közigazgatási hivatal elnöke kifejtette: ha a megyei tanács által kiutalt 300 ezer hrivnya nem lenne elegendő, a járás is hozzájárul a rekonstrukcióhoz.

B. J.