Porosenko utasítást adott, hogy a hétvégéig indítsák be a fűtést az országban

2014. október 22., 19:33

Az államfő sajtószolgálatának tájékoztatása szerint Petro Porosenko elnök utasításba adta, hogy a folyó hét végéig kivétel nélkül valamennyi otthon fűtését el kell kezdeni – közölte a mukachevo.net.

„A megyei állami adminisztrációk és a megfelelő járási struktúrák elnökei megkapják ma tőlem az erre vonatkozó utasítást, és azt kérném, hogy gondoskodjanak a végrehajtásáról” – mondta az elnök.

Volodimir Hrojszman illetékes miniszterelnök-helyettes arról biztosított, hogy végrehajtják az elnök megbízását. „Az Ön rendeletével összhangban részünkről megszüntettünk minden akadályt” – mondta. 

„Egy sor olyan intézkedést foganatosítunk, amelyek lehetővé teszik, hogy a korlátozott gázmennyiség mellett is akadálytalanul teljék a fűtési idény. A otthonok fűtésére vonatkozó megbízását időben végrehajtjuk. Félreérthetetlenül a megyei adminisztrációk elnökeinek felelősségévé téve fogjuk ellenőrizni a helyzetet, hogy minden önkormányzati szervnél, minden városban idejében megkezdődjék (a fűtés), hiszen a műszaki felkészültség adott” – közölte Volodimir Hrojszman.

(mukachevo.net/Kárpátalja)