A hunyadiak maguk foltozzák a főutcájukat

2014. szeptember 19., 19:07

Maguk láttak hozzá a település főutcájának kijavításához a beregszászi járási Hunyadiban. Az esetről beszámoló mukachevo.net szerint a falu lakói belefáradtak abba, hogy várják, amíg felfigyelnek rájuk a hatóságok.

A hunyadiak már nem is emlékeznek rá, mikor javították utoljára utcáikat az útkarbantartásért felelős szolgálatok. A helyiek elmondták, a rossz utak miatt a faluban rendszeresen hibásodtak meg a személygépkocsik, s veszélynek voltak kitéve a kerékpárosok is, akik esős időben bármikor egy vízzel teli csapdában találhatták magukat az úton. Miután nem láttak reményt arra, hogy a hatóságok belátható időn belül megoldják problémáikat, elhatározták, hogy nem várnak tovább, önerőből tömik be az úttesten tátongó kátyúkat és gödröket.

A portál beszámolója szerint az emberek nem sajnáltak pénzt áldozni a kiadásokra – mindenki annyival járult hozzá a közös költségekhez, amennyivel tudott –, hiszen saját és családjuk biztonsága volt a tét. A pénzen kőzúzalékot és cementet vásároltak, s hozzáláttak az útjavításnak. A falusiak teljes hosszában rendbe szándékoznak hozni a főutcát, ezért mindaddig dolgozni fognak, amíg az időjárás engedi.

(mukachevo.net/Kárpátalja)