Háromnapos külkereskedelmi fórum Ungváron

2014. szeptember 19., 17:15

Export az EU-ba címmel rendeznek konferenciát Ungváron szeptember 18–20. között – jelentette a Karpatszkij Objektív.

Az esemény ünnepélyes megnyitójára tegnap került sor a Kárpátaljai Megyei Ukrán Zenei-Drámai Színházban, ahol a megjelenteket köszöntötte többek között Brenzovics László, a Kárpátaljai Megyei Tanács (KMT) elnökének első helyettese, a fórum szervezőbizottságának vezetője, Ivan Baloga, a KMT elnöke, Vaszil Hubal kárpátaljai kormányzó, Janka Burianová, Szlovákia ungvári főkonzulja, Bacskai József, Magyarország ungvári főkonzulja, Kota György, a 2009-ben megalakult Magyar–Ukrán Kereskedelmi és Iparkamara ügyvezető igazgatója.

A fórum több mint 150 résztvevőt gyűjtött egybe Ukrajnából, illetve az EU tagországai közül Csehországból, Magyarországról, Szlovákiából, Lengyelországból, Olaszországból és Németországból. Az eseményen négy ukrán minisztérium képviselteti magát. Önálló standja van a Magyar–Ukrán Kereskedelmi és Iparkamarának, 30 magyarországi vállalkozás küldöttei jöttek el Ungvárra.

A fórum célja elősegíteni a vállalatok közötti kapcsolatépítést. Az ungvárihoz hasonló rendezvények emellett közelebb hozzák egymáshoz Ukrajna, valamint Magyarország, Szlovákia, s a többi európai ország vállalkozóit. Kárpátaljának ebben a közeledési folyamatban az Európai Unióba vezető kapu szerepét kell betöltenie – hangzott el a fórumon.

(karpatskijobjektiv.com/Kárpátalja)