Tisztogatás a megyei adminisztrációban

2014. szeptember 18., 12:45

Vaszil Hubal, Kárpátalja minap kinevezett új kormányzója menesztette tisztéből a Kárpátaljai Megyei Állami Adminisztráció több vezető tisztségviselőjét – jelentette a Karpatszkij Objektív.

Az ungvári portál szerint csekély vigasz, hogy elsőként a Régiók Pártja által kinevezett hivatalnokoknak kellett távozniuk, akiket az előző kormányzó, Valerij Luncsenko „melengetett magához” idén tavasszal.

A Karpatszkij Objektív szeptember 18-i, csütörtök reggeli információi szerint Vaszil Hubal három ágazat vezetőjét menesztette: az oktatási, tudományos, ifjúsági és sport igazgatóság éléről távozott Marjana Kljap, mennie kellett továbbá Roman Snicernek, az egészségügyi főosztály vezetőjének, valamint Viktor Lukecsának, a lakásgazdálkodási, építési és infrastrukturális igazgatóság igazgatójának. A portál szerint a személycserék ezzel még nem értek véget.

Előzőleg a Novini Zakarpattya azt írta, Hubal kormányzóvá történt kinevezése felrúgott minden korábbi megállapodást a Majdan politikai erői között, így gyakorlatilag minden kárpátaljai járási adminisztráció vezetőjének és helyetteseiknek távozniuk kell majd tisztükből.

(karpatskijobjektiv.com/transkarpatia.net/Kárpátalja)