Furcsa halálos gázolás Ungváron

2014. szeptember 18., 15:36

A gyalogosátjárón ütött el egy férfit az autó a megyeszékhelyen tegnap este – jelentette az előzetes információk alapján a Karpatszkij Objektív, aztán egy ettől jelentősen eltérő történetet is közölt az esetről az ungvári portál.

A tragédia szeptember 17-én az esti órákban történt, a vasúti átjáró közelében. Az előzetes információk szerint a KIA típusú személygépkocsi volánja mögött ülő vezető nem vette észre a zebrán haladó járókelőt és elütötte őt. Az áldozat a helyszínen belehalt sérüléseibe. A Karpatszkij Objektív az eset kapcsán megjegyezte, hogy a város számos utcájához hasonlóan az ominózus gyalogosátkelő sincs kivilágítva éjszaka.

Később a megyei rendőrség társadalmi kapcsolatokért felelős részlege cáfolta az értesülést. Közlésük szerint a balesetet okozó gépkocsi 38 éves ungvári járási vezetője „nem birkózott meg” a jármű irányításával, s elütött egy kerékpárost. A 24 éves minaji lakos a mentőautóban, útban a kórház felé belehalt sérüléseibe. A szakértői vizsgálat kimutatta, hogy a járművezető ittas volt. Az ügyben bűnügyi eljárás indult.

A Karpatszkij Objektív szemtanúkra hivatkozva azt írja, hogy úgy tűnt, a gépkocsivezető nem értette meg azonnal, mi történt. Az ütközés után az autó még métereken át vonszolta az aszfalton az áldozat testét. Az ittas vezető fejében egy pillanatra a szökés lehetősége is felmerülhetett, ám valaki a szemtanúk közül értesítette a közeli rendőrőrsöt, s a baleset okozójának csuklóján bilincs kattant – írja a portál.

Ugyancsak tanúkra hivatkozva állítja a Karpatszkij Objektív, hogy meglehetősen sokáig kellett várni a mentőkre, egyesek szerint 20-30 percig is eltartott, mire a helyszínre értek. Ekkor az áldozat még életben volt – jegyzi meg a beszámoló.

(karpatskijobjektiv.com/Kárpátalja)