Ungváron drágul a kávé

2014. szeptember 2., 17:32

A kereskedők kénytelenek árat emelni a megyeszékhelyen – derül ki a Karpatszkij Objektív összeállításából.

Ungvárra jellemző, hogy az ember gyakorlatilag bárhol – bármelyik üzletben vagy közétkeztetési intézményben – vehet egy eszpresszót. Mostanáig egy csésze fekete rendszerint 3–5 hrivnyába került a kisebb üzletekben, s 6–10 hrivnyába a kávézókban, bárokban és éttermekben.

Az ungvári portál a Medellin lánchoz tartozó kávézókban megtudta, hogy máris emelték a koffeintartalmú ital árát, s példájukat követte a közétkeztetési intézmények egy része is. Most az ABC-ken a sor, ahol a Karpatszkij Objektív értesülései szerint szeptember 6-tól nőnek az árak.

Néhány intézményben még tartják magukat a régi árfekvéshez, nem drágultak a „mobil”, gépkocsiban kialakított speciális árusítóhelyek sem, mint amilyenek például a Petőfi vagy a Korjatovics téren parkolnak, de a hónap közepére szinte mindenütt változtatásokat ígérnek.

Egy csésze kávé az eddigi ártól függően 0,50–3 hrivnyával drágult-drágul Ungváron, amit az eladók a hrivnya árfolyamának változásával magyaráznak, illetve azzal, hogy még a szupermarketekben is 6–10 hrivnyával „változott” egy csomag (250 gramm) kávé ára.

(karpatskijobjektiv.com/Kárpátalja)