Turistatüntetés Beregszászban

2014. augusztus 23., 16:44

Szeptember 22-én a késő délutáni órákban üdülővendégek zárták le Beregszászban a Nagyszőlős, illetve az asztélyi határátkelő irányába vezető Munkácsi utcát. A tiltakozók megállás nélkül jártak fel-alá a termálvizes medencéjéről ismert Zakarpattya Sporttelep közelében a gyalogosátkelőn – jelentette a mukachevo.net.

A portál beszámolója szerint a tiltakozók Ukrajna különböző vidékeiről érkezett üdülővendégek voltak, akik a sporttelep szállójában laknak beutalóval, vagy a „magánszektorban” szálltak meg. A vendégeket tegnap arról tájékoztatták, hogy a telep medencéje szeptember 2-ig zárva tart majd. A turisták jogaik védelmében határozták el, hogy lezárják a forgalom elől a város egyik fő közlekedési útvonalát. A tüntetés idejére a forgalmat kerülőútra terelték, a csapdába esett kamionok azonban várakozni kényszerültek.

A mukachevo.net szerint a kialakult helyzet hátterében a sporttelep vezetése körüli konfliktus húzódhat meg, melynek következtében az intézmény kollektívája – vagy legalábbis annak egy része – augusztus 22-től határidő nélküli sztrájkot hirdetett.

Az általában jól értesült munkácsi portál elismeri, nem egészen világos, mi folyik jelenleg az intézményben. Annyi bizonyos, hogy az üdülővendégek magyarázatot és kártérítést követeltek, s azzal fenyegetőztek, hogy valamennyi utat lezárják a városban. A szombat reggeli állapotok szerint mindenesetre nem volt fennakadás a forgalomban.

(mukachevo.net/Kárpátalja)