Tovább vizsgálódnak a hatóságok az ungvári Narodna tér körül

2014. augusztus 23., 16:45

Tart a költségvetési pénzek jogtalan megszerzése ügyében indult vizsgálat az ungvári Narodna tér rekonstrukciója kapcsán – adta hírül a Karpatszkij Objektív.

A portál emlékeztet, hogy a megyei állami adminisztráció épülete előtti téren végzett munkákkal összefüggésben bűnügyi eljárás indult állami pénzek jogtalan megszerzésének gyanújával, melyet a Kárpátaljai Megyei Ügyészség felügyel. Az ügyészség sajtószolgálatának tájékoztatása szerint a rendőrség még augusztus elején kihallgatta az érintetteket. Egy sor szakértői vizsgálatot is elvégeznek az ügyben, illetve ismételt ellenőrzést tartott az Állami Pénzügyi Felügyelet és az Állami Adószolgálat is – írja a Karpatszkij Objektív.

A portál emlékeztet, hogy a Büntetőtörvénykönyv 191. cikkelyének 3. részében foglalt tényállás – tulajdon eltulajdonítása, elsikkasztása, vagy megszerzése hivatali helyzettel való visszaélés útján, ismételten vagy személyek egy csoportjával előzetes megállapodás alapján elkövetve – háromtól öt évig terjedő szabadságkorlátozással vagy háromtól nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Halmazati büntetésként bizonyos tisztségek betöltésétől való eltiltás szabható ki, legfeljebb három évre.

(karpatskijobjektiv.com/Kárpátalja)