Balog Zoltán miniszter Kárpátaljára látogat

2014. augusztus 22., 08:50

Kárpátaljára látogat pénteken Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, aki kétnapos programja keretében Kárpátalja kormányzójával, a megyei közgyűlés elnökével és a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) vezetőivel is tárgyal – tájékoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma csütörtökön az MTI-t.

A közlemény szerint a miniszter Ungváron kétoldalú tárgyalást folytat Valerij Luncsenkóval, Kárpátalja kormányzójával, majd Ivan Balogával, a megyei közgyűlés elnökével. Hozzátették: Balog Zoltán Volodimir Szmolankával, az Ungvári Nemzeti Egyetem rektorával, valamint a KMKSZ vezetőségével is tárgyal.

A tárcavezető még pénteken Beregszászban a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség és a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola vezetőségével egyeztet a köznevelést és felsőoktatást érintő kérdésekről – írták.

Balog Zoltán szombaton a nagyberegi családi csendes napon szemináriumi előadást tart, majd beszédet mond a Nagyberegi Református Líceum felújított épületének ünnepélyes átadásán – közölte a minisztérium.

(MTI/hirado.hu/Kárpátalja)