Lövöldözés fényes nappal Nagyszőlősön

2014. július 25., 15:34

A körözött személyt a rendőrség munkatársa július 24-én vette észre az egyik nagyszőlősi autószerelő-műhelyben, ahová az illető szervizre vitte Grand Cherokee Jeep típusú terepjáróját.

Miután az illető tekintete találkozott a rendőrével, megértette, hogy lebukott, ezért menekülőre fogta a dolgot. Beugrott felnyitott motorháztetővel álló járművébe, s egyenesen a rendőrnek hajtott, megpróbálta elütni őt.

A rend őre nem veszítette el a lélekjelenlétét: több lövést adott le a járműre, így próbálva megállítani azt. Miután azonban a gépkocsi nem lassított, kénytelen volt félreugrani az útjából. Ezután a rendőr megpróbálta ugyan üldözőbe venni a szökevényt, ám annak sikerült elmenekülnie.

Mint kiderült, a menekülő huszti járási lakost a rendőrség rablás, kábítószer-birtoklás és hatósági személy elleni erőszak miatt is keresi. Az esetről beszámolva a Novini Zakarpattya és Holosz Karpat emlékeztetnek, hogy a körözött személy idén májusban már „megutaztatott” gépkocsija motorháztetején egy huszti körzeti rendőrt, aki szintén megpróbálta feltartóztatni őt.

(transkarpatia.net/goloskarpat.info/Kárpátalja)