Diplomaosztó ünnepség a SJE Tanárképző Karán

2014. július 24., 07:30 , 706. szám

A baccalaureatusi tagozat 177 végzős hallgatója vette át oklevelét a Selye János Egyetem Tanárképző Karának ünnepélyes diplomaosztóján július 17-én Komáromban.

Az ünnepélyes fogadalomtétel után az államvizsgát sikeresen teljesítő óvópedagógusoknak, valamint többek között magyar-, történelem-, biológia- és informatikatanároknak Erdélyi Margit, a tanárképző kar dékánja nyújtotta át az okleveleket.

A dékán asszony ünnepi beszédében emlékeztetett, egyetemükön tíz évvel ezelőtt, 2004. szeptember 14-én tartották az első tanévnyitót, az eltelt évek alatt a kar csaknem háromezer végzett hallgatót bocsátott ki. Kiemelte: tiszteletet érdemelnek azok a hallgatók, akik eljutottak oda, hogy ma átvehetik a diplomájukat, ugyanakkor tisztelet jár tanáraiknak, szüleiknek és családtagjaiknak, akik támogatták őket tanulmányaik során.

A Selye János Egyetem Tanárképző Karán az alapképzésben 177, a mesterképzésben 103 hallgató, a magyar nyelv és irodalom szakon meghirdetett doktori iskolában pedig kilenc doktoranduszhallgató végzett az idei tanévben.

(felvidek.ma/Kárpátalja)