Ivan Baloga: Az orosz bankok finanszírozzák a háborút

2014. július 23., 17:51

Ivan Baloga, a Kárpátaljai Megyei Tanács (KMT) elnöke felszólította a helyi vállalkozókat, a kommunális vállalatok és intézmények vezetőit, az egyszerű polgárokat, hogy mondjanak le az orosz bankok szolgáltatásairól – jelentette a Zakarpattya Online a KMT sajtószolgálatára hivatkozva.

„Az orosz bankok finanszírozzák a háborút, ezért mindnyájunknak le kell mondanunk ezeknek az intézményeknek a szolgáltatásairól. Felszólítok minden kárpátaljait, mindenkit, akinek betétje van orosz bankokban, hogy vegye ki a pénzét azokból. Felszólítom a vállalkozókat és a kommunális vállalatok vezetőit, hogy amennyiben számlát vezetnek orosz bankban, szüntessék meg azt, s lépjenek át valamelyik ukrán vagy európai bankhoz, amelyekből számos van a megyében.

Minden egyes orosz bankba betett hrivnya egy majdani lőszer a katonáink ellen Keleten. Az ukránok pénzét az Orosz Föderáció pénzintézeteinek államunk területén működő leányvállalatainál nyitott betétekről gyakorlatilag Ukrajna bekebelezésére használják fel. Nem engedjük meg, hogy a háborút finanszírozzák! Ezért ily módon is szankciókat kell bevezetnünk a putyini rezsim ellen” – áll Ivan Balogának, a KMT elnökének felhívásában.

(zakarpattya.net.ua/Kárpátalja)