Szeptembertől közlekedik a Kijev–Rahó vasúti járat

2014. július 22., 17:54

Az első szerelvény szeptember 3-án indul útjára Kijevből, s szeptember 4-én Rahóról. Ukrajna legmagasabban fekvő városáig Ternopil, Csortkiv, Zaliscsiki, Kolomija, Jaremcse és Vorohta érintésével közlekedik majd a szerelvény.

A 457/458-as járat 15:39-kor indul a fővárosból, s másnap 10:56 órakor érkezik Rahóra. Innen 12:08 perckor indul vissza a vonat, s a következő reggelen, 7:00 órára ér Kijevbe.

Az új járat indításáról beszámoló mukachevo.net rámutat, hogy a szerelvény elsősorban a Nyugat-Ukrajnába látogató turistáknak teszi gyorsabbá, egyszerűbbé és kényelmesebbé Huculföld „fővárosának” elérését. Ugyanakkor a régió lakói számára is megközelíthetőbbé válik általa az ukrán főváros, hiszen eddig csak ivano-frankivszki vagy lembergi átszállással volt elérhető számukra Kijev.

A portál emlékeztet, pillanatnyilag naponta mindössze egyetlen személyvonat, a Lemberg–Rahó (№606) közlekedik a helyi vasútállomásig, továbbá két helyiérdekű járat: a Kolomija–Rahó (№6441), valamint az Ivano-Frankivszk–Rahó (№ 6404).

(mukachevo.net/Kárpátalja)