Győzelem Zaporizzsjában, vereség itthon

Labdarúgás

2014. április 24., 00:43 , 693. szám

A mögöttünk maradt héten két bajnoki találkozón is pályára lépett az Ungvári Hoverla.

Az országos élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő együttesünk felemás mérleget tudhat maga mögött, hisz amíg a bennmaradásért folytatott csatában egyik legnagyobb riválisának számító Metalurg Zaporizzsja vendégeként sikerült nyerni, addig hazai környezetben nem várt vereség csúszott be az Illicsivec Mariupol ellenében.

Az ukrajnai zavargások miatt korábbról elmaradt 19. forduló pótlásakor hétközben Zaporizzsjába látogatott Vjacseszlav Groznij együttese.

A három pont sorsát eldöntő egyetlen találatot a Hoverla színeiben először eredményes Makszim Sackih szerezte. A fénykorában a Dinamo Kijevben szép sikereket elért gólerős üzbég csatár a mérkőzést követően arról beszélt, hogy az ungváriak keretét képesnek tartja még arra is, hogy a következő szezonban akár a nemzetközi kupaszereplés lehetőségéért is harcba szálljon. A magunk részéről azért halkan hozzátennénk, hogy ehhez azért stabilabb játékra lenne szükség, mert a Hoverla jelenleg még igencsak rapszodikusan teljesít.

Ezt bizonyította három nappal később, hazai környezetben is, amikor 2-1-re kikapott az Illicsivec Mariupoltól.

Unalommal teli egy órát követően a vendégek két kapitális védekezési hibát kihasználva szereztek kétgólos vezetést: előbb Akakpo aszisztált az első gólhoz, majd nem sokkal később egy beívelésre Nagy kapus jött ki fölöslegesen, így az ellenfél csatárának nem volt nehéz dolga az üres kapuba fejelni. A ráadáspercekben a csereként beállt Truhin lépett ki a leshatárról, és némileg kozmetikázott az eredményen.

A 19. fordulóban sorra került Dinamo Kijev–Sahtar Donyeck rangadót a címvédő és listavezető vendégek nyerték 2-0-ra, ami után Oleg Blohint menesztették a kijevi klub éléről. A helyette kinevezett egykori kiváló csatár, Szerhij Rebrov bemutatkozása sikeres volt a vezetőedzői kispadon, bár a Vorszkla Poltava elleni fővárosi találkozón hét perccel a vége előtt még a vendégek vezettek, de aztán sikerült a fordítás.

A két bajnoki forduló további eredményei: Dnyipro–Voliny Luck 5-1, Metalurg Donyeck–Csornomorec Odessza 3-2, Kárpáti Lviv–Illicsivec Mariupol 0-1, Tavrija Szimferopol–Szevasztopol 0-2, Metaliszt Harkiv–Zorja Luhanszk 1-1.

Sahtar Donyeck–Meta­lurg Donyeck 2-1, Tavrija Szimferopol–Kárpáti Lviv 0-1, Voliny Luck–Zorja Luhanszk 0-2, Metalurg Zaporizzsja–Metaliszt Harkiv 0-3, Csornomorec Odessza–Dnyipro 1-0.

Öt fordulóval a bajnokság vége előtt a Sahtar vezeti a tabellát 53 ponttal az 50 pontos Dnyipro és 46 ponttal harmadik Dinamo Kijev előtt. Az Ungvári Hoverla 22 ponttal tartja 13. helyét.

Az előttünk álló néhány napban ismét két bajnokin lesz jelenésük az ungváriaknak. Előbb hétközben a korábbról elmaradt 20. forduló keretében a bajnoki címre hajtó Dnyipro látogat el a kárpátaljai megyeszékhelyre, majd szombaton, a 27. játéknapon az Európa-ligás helyre pályázó Zorja Luhanszk vendégeként kell helytállnia a Hoverlának.

(tamási)