Ukrán–magyar hokipárharc Dél-Koreában

Jégkorong

2014. április 16., 23:19 , 692. szám

Április 20-től 26-ig a dél-koreai Gojang ad otthont a Divizio 1/A csoportos jégkorong-világbajnokságnak, amelyen hat együttes küzd majd meg a két feljutó helyért.

Az évek óta a legjobbak közé való feljutás küszöbén toporgó magyar válogatott az erre legnagyobb eséllyel pályázó Ausztriával és Szlovéniával szemben hangolódott rá a világbajnokságra. A ,,sógorok” ellen 4-4-re végződött rendes játékidőt követő hosszabbításban az osztrákok nyertek 5-4-re, míg az ugyancsak hazai környezetben sorra került szlovének elleni találkozón az ellenfél 4-0-ra nyert.

A tavalyi Divizio 1/B csoportból feljutó ukrán együttes Habarovszkban tartja a vb-főpróbát, ahol rajta kívül még Japán, és a KHL-ligás Amur és Admiral csapatai az ellenfelei. Az Andrij Nazarov által irányított válogatott a biztos bennmaradást tűzte ki célul maga elé.

A világbajnokságon egyébként a legjobbak közül tavaly kieső, és az idei téli olimpián is szereplő Ausztria, illetve Szlovénia mellett a magyar, ukrán, japán, és a házigazda koreai válogatott szerepel még. A körmérkőzések után az első két helyen végző együttes jut fel az A csoportba, míg az utolsó, 6. helyezett kiesik a divizio 1/B-be.

(jéel)