A Dnyipro beérte a Sahtart

Labdarúgás

2014. április 16., 23:19 , 692. szám

A 25. fordulóban az Ungvári Hoverla volt szabadnapos az ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, mivel Vjacseszlav Groznij együttesének az azóta kivált Arszenal Kijevvel kellett volna mérkőznie.

A forduló meglepetését a Vorszkla Poltava okozta a Sahtar Donyeck legyőzésével. A címvédőt és éllovast üldöző Dnyipro élni tudott a lehetőséggel, és a Metalurg Zaporizzsja minimális arányú legyőzésével a tabellán befogta legnagyobb riválisát.

Eredmények: Illicsivec Mariupol–Voliny Luck 1-0, Metalurg Donyeck–Szevasztopol 3-0, Vorszkla Poltava–Sahtar Donyeck 1-0, Kárpáti Lviv–Dinamo Kijev 2-2, Zorja Luhanszk–Csornomorec Odessza 1-0, Dnyipro–Metalurg Zaporizzsja 1-0, Metaliszt Harkiv–Tavrija Szimferopol 1-0.

A bajnoki tabellát immáron csak jobb gólkülönbségének köszönhetően vezeti a Sahtar az ugyancsak 47 pontos Dnyipro előtt. A 43 ponttal harmadik Dinamo Kijev a hétközi fordulóban éppen a Sahtart látja majd vendégül.

A 19 ponttal a 13. helyen tanyázó Ungvári Hoverla hét közben a 19. fordulóból elmaradt Metalurg Zaporizzsja elleni meccsét pótolja, majd a hét végi 26. fordulóban az Illicsivec Mariupolt fogadja.

(felvégi)