Kislány az Élet-Ablakban

Mária már biztonságban van

2014. április 10., 11:28

A Család és Élet Egyesület tavaly november utolsó hetében a munkácsi gyermekkórház oldalában kárpátaljai cégek, a kórház és a brooklyni máriás imacsoport tagjainak támogatásával Élet-Ablakot hozott létre, amelynek célja, hogy a nem kívánt, de megszült csecsemőket elhelyezhessék benne az édesanyák. Április 7-én mentette meg az első életet az Élet-Ablak: a Munkácsi Megyei Gyermekkórház ablakában e napon megszólalt a riasztóberendezés, mivel valaki egy gyermeket helyezett el abban. A mindössze néhány napos, 2,8 kg súlyú, világos hajú és világos bőrű kislány jó egészségügyi állapotban került az Élet-Ablakba. Sőt, aki betette őt oda, ruhákat, pelenkát és cumisüveget is tett mellé.

Mivel április 7-e a görög és a pravoszláv egyházban (a régi naptár szerint) Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe, a kórház dolgozói a kislányt Máriának nevezték el. Amíg a hivatalos ügyek lezárásra nem kerülnek, s le nem telik az ilyenkor megszabott várakozási idő, a gyermek a kórházban marad. Remélhetőleg minél előbb gondos nevelőszülőkhöz kerül majd.

A Család és Élet Egyesület 2008-ban a Kárpátaljai Római Katolikus Egyház kezdeményezésére alakult meg a megfogant életek védelme, abortuszon átesett nők lelki gondozása, krízisben lévő várandós édesanyák megsegítése céljából.

er