A Hoverlának továbbra sem megy a kupában

Labdarúgás

2013. október 3., 02:53 , 664. szám

Az Ungvári Hoverla ismételten bizonyította, hogy az Ukrán kupasorozatot nem neki találták ki. A legjobb 16 közé jutásért lejátszott találkozón Vjacseszlav Groznij együttese azt az Arszenal Kijev gárdáját látta vendégül, amelyet pár nappal korábban bajnoki meccsen simán vert 2-0-ra.

Ezúttal viszont a fővárosiaknak jött ki jobban a lépés, és a hajrában szerzett találattal 1-0-ra legyőzték a kárpátaljai együttest és jutottak a legjobb 16 közé. Az ungváriak számára rendre sikertelenséget hozó kupasorozatban a 2001-2002-es idényben teljesített a legjobban a gárda, amikor is a legjobb nyolc közé jutott a csapat. Összességében 44 kupatalálkozón 16 győzelem mellett két döntetlen és 26 vereség a csapat mérlege.

A mostani sorozat további érdekesebb eredményei: Dinamo Kijev – Metalurg Donyeck 3-2, Vorszkla Poltava – Voliny Luck 2-1, Kárpáti Lviv – Szevasztopol 1-0, Illicsivec Mariupol – Sahtar Donzeck 0-3.

A nyolcaddöntőbe kilenc élvonalbeli együttes mellett négy másodosztályú és három harmadik vonalból érkező gárda került.

A negyeddöntőbe kerülésért október 30-án a címvédő Sahtar Donyeck a másodosztályú FK Mikolajivval találkozik, a Dinamo Kijev pedig a harmadosztályú Sahtar Szverdlovszk vendége lesz. További érdekesebb párharcok: Kárpáti Lviv – Metaliszt Harkiv, Csornomorec Odessza–Dnyipro.

(tamási)